vrijdag 25 oktober 2013

Donderdag 17 okt. Klassiek ballet 11/12 jr.

De eerste donderdaggroep waar ik bij was! Hele leuke enthousiaste meiden. Eerst moest er natuurlijk flink gewerkt worden aan de techniek, dus ze zijn met de barre begonnen. Daarnaast doet deze groep ook veel aan expressie en vrij dansen. En oooh, wat ziet dat er mooi uit!!! Ben je ook zo benieuwd naar de filmpjes? Lees dan zeker verder!

Het eerste wat ik van deze groep heb gefilmd is dat ze gingen dansen met doeken uit de hoek. En wat doen die meiden dat leuk! Het werd natuurlijk wel een beetje spannend omdat ik er nu bij stond te filmen. Maar ze hebben flink hun best gedaan en er zitten prachtige bewegingen tussen, inspirerend!



Daarna mochten ze nog door de hele zaal dansen met de doeken. De helft van de meiden kreeg een doek en de andere helft moest als standbeeld gaan staan. De doeken werden steeds doorgegeven, zodat iedereen om de beurt een doek had en om de beurt een standbeeld was.



Daarna mochten ze allemaal nog zonder doek vrij door de zaal dansen met mooie lichtjes...


Hierna ging deze groep een oefening doen ter voorbereiding om het maken van pirouettes. Om mooie pirouettes te kunnen draaien, zul je toch echt bij de basis techniek moeten beginnen. En dat doen ze prima. Als ze zo door oefenen komen die pirouettes straks vanzelf... ;) Daarna deden ze nog een leuke oefening met vrolijke sprongen. Kijk maar mee!




Misschien is het je opgevallen, misschien niet... Er is iemand bij gekomen in deze groep. Die zit wel in de twee filmpjes hierboven en in de filmpjes die hierna komen, maar niet in de filmpjes daarvoor... Zie je de jongen in het blauwe shirt? Die hoort eigenlijk niet in deze groep, maar hij is door Shirelle gevraagd om te komen. Je zult zo zien waarom. Eerst gaan we kijken naar de dans van deze groep. Ze dansen op het nummer 'Serenade' een prachtig nummer met een mooie dans...


Nu komt de uitleg over de mysterieuze jongen. Hij is namelijk gevraagd om mee toe doen, omdat deze dans is gemaakt met een stuk voor een jongen! En nu is het zo dat een van de meisjes met hem mag dansen. Ik denk: LEUK!!! Deze meisjes dachten, zoals Shirelle het zo mooi zei: IEWL!!! EEN JONGEN!!! Hahaha!
In deze dans zit dus een "pas de deux", zo noemen ze dat in ballet-taal. Dit betekent gewoon dat een danseres danst met een jongen.

Let op!: Het was de eerste keer dat hij langs kwam, dus ze hebben dit in deze les pas geleerd. Daarbij is hij een jongen... dat is erg spannend. En dan sta ik er ook nog bij te filmen. Niet gemakkelijk voor de dame in kwestie... Maar ze heeft het keurig gedaan! Kijk maar naar het volgende filmpje:



En zo ziet de hele dans met alle meiden er uit samen met de 'pas de deux'...


Zoals je hebt gezien moet er nog wel gewerkt worden aan deze dans. Iedereen kan prachtig dansen, maar samen dansen valt niet mee! Iedereen moet tegelijk dezelfde beweging maken, anders krijg je ongelukken. Dat weten de meiden ook wel. De ene keer lukt het wat beter dan de andere keer. En als er elke keer flink geoefend wordt, is het in de Muzeval straks adembenemend mooi! Hier kun je zien hoe leuk het er uit ziet met de lichtjes...


Meiden, zet je beste beentje voor en maak wat moois van deze schitterende dans!
En wees een beetje lief voor jullie gast jongen! 
Want vergeet niet dat er een heleboel meiden zijn die heel graag met deze jongen zouden willen dansen ;)

Deze filmpjes en nog meer andere filmpjes staan op mijn YouTube-kanaal.
De filmpjes van jullie groep staan allemaal bij elkaar in deze afspeellijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten