dinsdag 22 oktober 2013

Dinsdag 15 okt. Lyrical (14+)

In tegenstelling tot de groep uit de vorige blogpost, is dit wel een grote groep meiden bij elkaar. Wel ook echt een leuke groep! Deze lyrical dansgroep begint met een warming up aan de bare en uitrekken in het midden. Erg belangrijk, een warming up! Dit doen ze allemaal uiterst geconcentreerd. Je kunt zien dat ze hard hun best doen. Benieuwd naar de dansen van deze groep? Lees dan gauw verder!



Deze groep heeft een dans op het nummer 'Titanium'. Voordat er "echt" gedanst wordt, wordt er een heleboel uitgelegd. Eerst de hele dans. Maar dan is er een groepje die op de grond danst en een groepje die blijft staan wanneer ze dansen. Dit wordt ook allemaal apart uitgelegd (kijk op mijn YouTube-kanaal in de afspeellijst van jullie groep). Alle dames hebben dit in zich op genomen en wanneer de muziek aan gaat zie je dan dit nu al prachtige resultaat...


Na dit stuk van de dans, krijgen de dames een nieuw stuk van de dans te leren. In het filmpje kun je goed zien hoe geconcentreerd deze meiden bezig zijn en hoe snel ze het oppikken. 



Nu heb je gezien wat de groep die blijft staan moet doen. Mooi stukje! En het ziet er ook leuk uit. Maar we zijn ook benieuwd wat de meiden op de grond moeten doen... Toen dat stukje aan werd geleerd ontstond er een klein beetje paniek, hahaha! Kijk maar mee...


Het is vast nog niet helemaal duidelijk wat nu de bedoeling is, haha! Ik zal het proberen uit te leggen. Je ziet de meiden met hun handen op de grond en hun benen gehurkt omhoog in de lucht. Dit is nog maar het begin van het pasje. Wanneer ze hun benen opgooien moeten ze daarna hun benen spreiden als een soort split in de lucht. In het filmpje hieronder kun je hun dappere poging zien!


Gewoon flink blijven oefenen meiden! Jullie kunnen het wel, dat weet ik zeker. Als de dames van de 21+ jazz-groep het kunnen, kunnen jullie het ook ;)

Dan nog de groep die staat, met muziek. Want ook dat ziet er mooi uit!


En met de mooie lichtjes kun je hier het eindresultaat zien...



Prachtig gedanst meiden! Ga lekker zo door na de vakantie. En dan zullen we vast een schitterend eindresultaat in de Muzeval zien in juni.

Alle filmpjes zijn terug te vinden op mijn YouTube-kanaal
De filmpjes van jullie groep, ook de uitleg filmpjes, staan allemaal in deze afspeellijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten