woensdag 24 oktober 2012

Balletles donderdagavond (klassiek)



Op 11 oktober mocht ik bij een groep jonge meisjes kijken. Ze zijn ongeveer 9/10 jaar en ze vinden het allemaal ontzettend leuk om te dansen. En dat merk je! Allemaal komen ze heel enthousiast binnen. Ze hebben weer zin om lekker een uurtje te dansen en bewegen. Lees gauw verder, dan kom je erachter waarom ze die mooie handschoenen om hun handen hebben.

Ze mochten dus om te beginnen allemaal zo'n chique handschoen aandoen. Toen kregen ze daar een opdracht bij. Ze moeten op de muziek dansen en vooral de hand laten zien met de handschoen. De hand moet opvallen! Kijk maar eens even hoe goed ze dat gaan proberen.


Hmm, er moet even gekletst worden. Shirelle legt nog even een keer uit wat de bedoeling is en wat je daarbij allemaal kan doen. Een paar voorbeeldjes van Shirelle is voor de meiden genoeg om weer verder te kunnen. Maar deze keer komen er ook andere opdrachten tussendoor. Die zijn soms best moeilijk, maar het ziet er wel geweldig leuk uit!


De handschoenen moeten weer worden ingeleverd. Dat vind iedereen jammer, want ze zijn zo mooi! Maar nee, nu eerst aan de barre. Volgende week weer nieuwe kansen.


Dat ziet er goed uit dames! Tijd om eens te kijken hoe dat er uit ziet als jullie ook echt bewegen. Bekijk maar snel het filmpje met de tendu oefening.


Ze werken hard deze meiden! Met de voeten ging het heel goed. Er zaten een heleboel mooi tendu's bij! Wat wel lastig is, is om de hand in de juiste positie te houden. Je moet je tenen strekken, maar je handen en vingers moeten zacht zijn. Ja, ballet is echt niet makkelijk! Gelukkig hoeft het niet allemaal in een keer goed te kunnen en blijven ze gewoon door oefenen. Nu nog iets moeilijks, kijk maar.


Nou, als je voeten nu niet in de knoop zitten! Net was het lastig met de handen, nu was het heel ingewikkeld met de voeten. Tijd voor wat anders. Lekker zwaaien met die benen en kijken hoe hoog ze kunnen!


Nu ook nog een filmpje van die mooie lange en hoge benen. En aan het eind proberen om op je tenen te blijven staan. Hier kun je goed zien hoe hard ze hun best doen!


Na de barre is het tijd om uit te rekken. En deze meisjes zijn al mooi op weg naar hele mooie spagaten. Gewoon door blijven oefenen, dan komt dat helemaal goed!


En nog meer rekken en strekken!


Als iedereen helemaal is uitgerekt, mogen ze in het midden dansen. Dit gaat heel goed en ziet er mooi uit, goed gedaan!


Tijd om te springen! In tegenstelling tot veel andere groepen, vinden deze meisjes het wel leuk om te doen. Al waren ook zij na die tijd wel een beetje moe hoor.


Naar de hoek! Niet voor straf natuurlijk, maar om mooie grand jetés te maken. Er zitten een heleboel mooie sprongen tussen.


De sprongen zijn super mooi. Soms is het alleen wel lastig om met de goeie been te springen. Maar dat geeft niets, het ziet er super uit en dat is ook heel belangrijk!

Wil je ze ook uit de andere hoek zien springen? Neem dan even een kijkje op mijn YouTube-kanaal.

Na dit gespring is het tijd voor de wals. Dit was even lastig. Gelukkig deed Shirelle mee, zodat iedereen nog even weer kon zien hoe het moest. De tweede keer ging het echt veel beter, kijk maar!


En dan is het al weer tijd voor de dans. Ze dansen op muziek van Alladin. Heel mooi! En het ziet er al prachtig uit.



Ze hebben deze keer ook een nieuw stukje geleerd. De ster wordt dat stuk wel genoemd. Bekijk de foto's hieronder maar, dan begrijp je het misschien.


Er was maar weinig tijd meer, dus hebben ze dit heel snel geleerd. Heel knap van jullie dames! Hieronder kun je zien hoe mooi de dans tot nu toe is.



Meiden, ik vond het super om bij jullie te mogen kijken. Blijf vooral zo enthousiast door dansen! Ik kom misschien nog wel een keer langs, want ik ben heel benieuwd hoe de dans er verder uit gaat zien.
Nog een fijne herfstvakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten