dinsdag 2 oktober 2012

Balletles dinsdagavond (jazz)

Op dinsdagavond mocht ik bij een groep meiden kijken die aan jazz ballet doen. Het is een klein groepje, maar wel gezellig. Deze keer waren er ook nog twee meiden niet, dus was de groep helemaal klein. Deze meiden zijn allemaal zo rond de 16 jaar. Sommigen hebben al jaren les van Shirelle en anderen zijn nieuw in de groep. Een zeer gevarieerd gezelschap dus!










De lessen beginnen natuurlijk altijd met een warming up. Zo ook deze les. Het eerste gedeelte van de warming up is voor de coördinatie. Vre-se-lijk! Als je nog niet gek bent, dan wordt je het dan wel! Gelukkig is het nog eventjes uitgelegd en gaat het deze meiden nog best goed af.




Na dit stukje kwamen ze er achter dat ze het been omhoog zwaaien altijd anders deden. Dit was de snelle versie, die ze best kunnen zoals je ziet. Maar hun eigen versie geeft net even iets meer rust en maakt dat de benen nog hoger de lucht in gezwaaid kunnen worden.


Nu iedereen warm is kunnen ze verder met de les. De benen worden even lekker uitgerekt. Zo hoog mogelijk met je been, zonder om te vallen. Niemand is gevallen, dus dat is in ieder geval gelukt!

En ook de grand jetés uit de hoek zien er veelbelovend uit. De dames doen hun uiterste best, waardoor de resultaten zeker niet mis zijn.

Ze hebben nog een (dans)oefening uit de hoek gedaan. Maar tot mijn verbazing heb ik daar geen foto's of filmpjes van! Sorry! En ik ben er inmiddels achter hoe dat komt... de batterijen waren namelijk leeg, dus die moesten even snel opgeladen worden. Dat is dus tijdens die oefening gebeurt. Maar geloof me; ook dit zag er goed uit en had veel potentie.

Verder met de dansen! En daar hebben ze genoeg van. Niet alleen hun lichaam wordt aan het werk gezet, ook de hersenen moeten flink aan de slag. De eerste waar ze mee aan het werk gaan is een jazz/hiphop dans op een nummer uit de nieuwste film van Step up, nummer 4. 


Daar hebben ze in korte tijd een heleboel al van geleerd. En een goed begin is het halve werk. Natuurlijk komt er nog tijd om de details verder uit te werken en te perfectioneren. Dan ziet het er nog mooier en beter uit dan nu!
De tweede dans waar aan wordt gewerkt is iets heel anders. Het is meer een jazz/lyrical dans op een nummer van de Cinematic Orchestra. Hele mooie muziek vind ik! Deze dans maakt wat meer gebruik van klassiekere techniek. Zo is er voor iedereen wat; sommigen stralen in de jazz/hiphop dans en anderen laten hun techniek spreken in de jazz/lyrical dans.

Dit filmpje wil niet net zoals andere filmpjes geplaatst worden, dus dan maar zo:

En deze dans leverde niet alleen een leuk filmpje ook, maar ook een paar mooie foto's.

Als laatste hadden ze nog een dans op een nummer van Rihanna. Dit doen ze ontzettend leuk! Deze dans is nog weer anders dan de andere twee die ze hiervoor hebben gedaan. En ook dit past weer bij ze en zetten ze zich weer helemaal voor in.

Ook dit filmpje wil niet zo als de rest, dus maar weer zo:

Het filmpje heeft een beetje een raar eind. Nu waren de batterijen niet leeg, maar het geheugenkaartje vol. Gelukkig was dit ook het einde van de les. Ze hebben nog even de spieren goed uitgerekt en daarna was het tijd om te stoppen. Iedereen was ook wel moe geworden en verlangde naar een lekker warme douche.


Meiden, bedankt dat ik bij jullie langs mocht komen. Hopelijk zijn de foto's en filmpjes naar wens. 
Wie weet tot een volgende keer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten