donderdag 16 augustus 2012

Theater

Rotterdamse Schouwburg
di. 25 en wo. 26 september 2012
Come Back
Come Back
Heb je nog een gaatje vrij in je agenda aan het begin van het nieuwe schooljaar? Moet je een vriendin nog trakteren op een uitje? Is je moeder binnenkort jarig? Of heb je gewoon zin om eens gezellig een avondje uit te gaan? Hier volgt een TIP!

Ik moet toegeven, het is niet naast de deur. Maar het is wel een erg leuke voorstelling lijkt me. De voorstelling heet Come Back. Dit is een optreden verzorgt door oud balletdansers die te oud zijn om nog mee te mogen doen met gezelschappen. Dit wil niet zeggen dat hun passie voor dansen ook is vervlogen! Daarom maken zij een come back. Lees hieronder meer:

Een voorstelling waarin zowel nieuwe als oude talenten op het podium staan. De jonge Oostenrijkse choreografe Doris Uhlich werkt hiervoor samen met de voormalige balletdansers Susanne Kirnbauer, Percy Kofranek, Renate Loucky, Violetta Springnagel-Storch en Marialuise Jaska, waarin de kracht van het oudere, veranderde lichaam centraal staat.

Voor deze balletdansers gingen de jaren ’60 grotendeels aan hen voorbij omdat ze alleen maar in de studio of op het podium stonden. Volgens de regels van het klassieke ballet zijn ze te oud om nu nog als danser op het podium te staan, maar ze zijn de passie niet verloren. Op muziek uit hun succesperiode wordt het verhaal van succes, mislukking, herinnering en hoop verteld. Het beloofd echter geen nostalgische terugblik te worden, maar een voorstelling gebaseerd op de vraag: welke mobiliserende kracht zit er nog in hun veranderde lichamen? “In ieder van ons zit een danser”, choreografe en danseres Doris Uhlich (1977) is er zeker van. Ze leerde zichzelf op spitzen dansen naast haar studie voor dansdocent aan het Weense conservatorium. In haar werk zoekt ze voortdurend naar nieuwe bewegingen en dansopvattingen. Ze werkt daarom graag met oudere dansers met en zonder professionele dansachtergrond. Samen met hen exploreert ze lichamelijke grenzen en danscodes.

Ben je dus toevallig in de buurt of ben je wel in voor een kleine reis?
Dan is dit misschien wel iets voor jou!
Wil je meer weten over de voorstelling en over het kopen van kaartjes klik dan hier.

Toevallig kwam ik nog iets tegen!

Ook dit is niet echt in de buurt. Maar wat wel grappig is, is dat het om een 'bekende' gaat. We zijn met een aantal meiden van dansen naar Rotterdam geweest om daar de Scapino Academy Course te volgen. Daar kregen we een hiphop workshop van Lloyd Marengo.
Nu heeft hij met behulp van 4 suuuper goeie breakdancers een voorstelling gemaakt die Father Father heet.
Hieronder een stukje informatie over de voostelling:

Vier internationaal befaamde B-boys en een muzikale alleskunner buigen zich over de rol die de vaderfiguur in hun leven speelt – aanwezig of ver weg. Van vader op zoon, generatie op generatie. B-boy en dansmaker Lloyd Marengo daagt de vijf uit, op de directe en fysieke manier die hem en de B-boy scene eigen is. Het gaat hem om verantwoordelijkheid en keuzes – zaken die zowel in de hiphop wereld als daarbuiten aandacht vragen.

Met Father Father maakt Lloyd Marengo een avondvullend vervolg op het succesvolle duet Tag dat in 2010 en 2011 de harten stal van dansliefhebbers uit allerlei gelederen. Father Father is een dansvoorstelling die rust op de unieke danscapaciteiten van deze dansers en hun combinatie van persoonlijkheden. Marengo transformeert de kracht en explosiviteit van de B-boy danstaal tot kwetsbaar en gedoseerd danstheater.
Dit is de trailer:


Wil je weten waar ze spelen? Klik dan hier.

Nu niet denken:
"Wat een waardeloze blog, alles is ver weg!"
Ik heb namelijk ook een lijstje met dansoptredens in de buurt!
Voor onze studenten met korting en voor de scholieren misschien tips voor CKV
(kun je eindelijk je CJP-pas gebruiken, jeej!).

In Emmen:
19 oktober 2012:     THISisISH (try out)
26 oktober 2012:     Noord Nederlandse Dans - Landslide
28 december 2012: De Notenkraker (zelf meedoen? zie eerdere blogpost!)
29 januari 2013:      Introdans - Hartslag
18 april 2013:          Scapino Ballet - Le Chat Noir

In Hoogeveen (De Tamboer):
29 december 2012: Sleeping Beauty
8 maart 2013:          ISH - HYPERISH - Identity 3.0

In Groningen (Martiniplaza):
17 + 18 november 2012: Michael Flatney's Lord of the Dance
29 december 2012: Het Zwanenmeer

In Groningen (Oosterpoort):
Zie de website, zijn er te veel om allemaal op te noemen.


Tot slot, de aanrader der aanraders.........
Uit ervaring kan ik zeggen dat het zeker de moeite waard is! ;)
(Dus mocht je nog en op zoek zijn naar iemand die met je mee wil... ik hou me aanbevolen!)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten