zaterdag 13 oktober 2012

Bunheads

Bunheads is een Amerikaanse televisieserie. Afgelopen zomer is het daar uitgezonden op ABC Family. De serie begon in juni. Er zijn tien verschillende afleveringen van. De serie heeft zijn naam te danken aan ballerina's die hun haar in een knot, in het Engels "bun", dragen. Benieuwd waar de serie over gaat? Lees verder!


Het verhaal.

Het verhaal gaat over Michelle Simms, gespeeld door Sutton Foster. Ze is een ex-ballerina (bunhead) en nu is ze showgirl is in Las Vegas. Haar carrière als danseres is niet zo fantastisch en is waarschijnlijk een dood spoor. Echter komt er regelmatig een man langs die bloemen en kadootjes voor haar meeneemt. De man is niet vreselijk jong en knap en Michelle is ook niet echt geïnteresseerd in hem. Maar op een avond, waar de drank rijkelijk vloeit, neemt ze een impulsief besluit en trouwt met de man, genaamd Hubbel Flower (Alan Ruck). Als ze zijn getrouwd verhuist ze naar de slaperige kustplaats Paradise. Eenmaal aangekomen blijkt dat hij nog bij z'n moeder woont en zij dus met hem en haar schoonmoeder in een huis moet leven. De schoonmoeder Fanny Flowers (Kelly Bishop) heeft een dansstudio aan huis. Maar op de eerste avond als man en vrouw, krijgt het verhaal een onverwachte wending... Hubbel komt om tijdens een auto-ongeluk. Hoe nu verder?


Het dansen in de serie.

De dansschool heet Paradise Dance Acadamy. Hier gaat het voornamelijk om vier jonge meiden die daar les krijgen van Fanny. Je ziet ze dansen (klassiek ballet/spitzen), krijgt een kijkje in hun leven, hoort alle roddels en ook de relaties ontbreken niet. 


Elke meisje heeft haar eigen verhaal. Ook hebben ze allemaal hun eigen talent in het dansen. Je maakt de onderlinge strijd mee die gepaard gaat met jarenlange vriendschap. Niet altijd gemakkelijk! Maar het dansen ziet er heel goed uit. Er is een goede afwisseling tussen het dansen en het 'gewone' acteerwerk in de serie.

Michelle Simms (hoofdpersoon).

Michelle haar leven is niet helemaal verlopen zoals ze gehoopt had. Ze heeft een heleboel tegenslag gehad en ook haar danscarrière is niet zo mooi verlopen als had gekund. Daarnaast heeft ze ook niet veel geluk in de liefde.


Toch vind ze uiteindelijk een man en trouwt met hem. En een dag kunnen ze van elkaar genieten.


Wat wel jammer is, is dat deze man, Hubbel, nog bij zijn moeder woont. En die staat in eerste instantie niet echt te springen om de komst van Michelle. 



Wat wil je ook, je zoon komt thuis met een showgirl en ze zijn getrouwd in Las Vegas zonder dat jij als moeder daar bij kon/mocht zijn. Nee, geen enthousiast onthaal voor Michelle. 


Helaas blijft Hubbel niet lang in de serie en komt hij door een auto-ongeluk om het leven. Tsja, nu zit ze opgescheept met haar schoonmoeder. Hoe zal dit verder gaan...? Bekijk de serie om daar achter te komen!

Mijn mening.

Ik heb inmiddels de hele serie gezien. Na het zien van de eerste aflevering was het verhaal zo bizar en was het einde van die aflevering ook zo apart, dat je niets anders wilde dan de volgende aflevering ook bekijken! Het is wel echt een serie en het draait niet alleen maar om het dansen. De combinatie van dans en het verhaal vind ik echt heel goed bij elkaar passen en het vult elkaar goed aan.


Ook heb je die jonge meiden nog, waar je je op meerdere vlakken mee verbonden kunt voelen. Aan de ene kant zijn ze pubers en doen ze puber-dingen en aan de andere kant zijn ze heel erg bezig met dans. Het is echt hun passie! Kan ook niet anders, want in het dorp is verder ook niet echt wat te beleven. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel goed en dus leuk om naar te kijken. 


Wel heeft Michelle in de serie een GE-WEL-DIG gevoel voor humor. Ik lach me echt helemaal kapot om die vrouw! Zoals je al hebt kunnen lezen, heeft ze de meest grappige uitspraken. En dat gaat de hele serie door. Ze is van zichzelf nogal klunzig en praat heel snel. Dat gepaard met een dosis droge humor en je ligt af en toe bij onder je stoel van het lachen. 

Waar te zien?

De serie is helaas (nog) niet in Nederland uitgezonden. Wel kun je de dvd's kopen of kijken of je het misschien kunt downloaden (met uTorrent is het mij gelukt). Er is nu één seizoen van Bunheads met 10 afleveringen. En ik zweer je, wanneer je alles heb gezien kun je niet wachten tot seizoen twee!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten