donderdag 25 juli 2013

SIVO festival 2013

Elk jaar wordt er in Odoorn het SIVO festival georganiseerd. 

SIVO Festival

Het is een festival waar uit allerlei landen van over de hele wereld dansgroepen komen om hun eigen dans te laten zien. Je mag dus proeven van hun eigen danscultuur!

SIVO Festival

Het festival is altijd in de zomervakantie. Ik ben zelf aan een aantal jaren niet geweest, omdat het steeds samen viel met de dagen waarop ik zelf op vakantie ging. Dit jaar pakt het voor mij gunstig uit! Ik kan er dus eindelijk weer een keertje naar toe!


Het is echt een aanrader. En zijn een heleboel podia met allerlei dansen uit verschillende landen. Niet alleen de dansen zijn mooi en bijzonder en vaak heel anders dan wij gewend zijn, maar ook de kostuum/kleding die ze dragen is vaak erg mooi! Omdat dans meestal hoort bij feest en vrolijkheid, zij in de meeste landen de kleren ook zwierig en vrolijk gekleurd.

SIVO 2012 map woensdag

Daarnaast is ook de muziek vaak erg inspirerend. Zoveel mooie geluiden die we hier eigenlijk soms te weinig horen. Elk land heeft zijn eigen soort muziek, met bijpassende dans en kleding. Het is een heel mooi festival! 

SIVO 2012 map zaterdag

Ook is er dit jaar weel een MultiCultimarkt. Er zijn verschillende kraampjes waar spullen worden verkocht uit binnen- en buitenland. Voor elk wat wils en heel veel afwisseling!

SIVO 2012 map woensdag

Voor meer informatie en nieuws over het SIVO festival 
kun je een kijkje nemen op:


Wie weet zien we elkaar daar!

SIVO 2012 map zaterdag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten