maandag 16 juli 2012

Optreden 14 juli 2012 Alles Kids in Emmen

In het weekend van 14 & 15 juli was het Alles Kids weeken in Emmen centrum. Er waren allerlei leuke dingen voor kinderen te doen. Bijvoorbeeld autorijden (Verkeerspark Assen), kunstzinnige expressie (CQ), theater en nog veel meer! Wij als dansgroep waren uitgenodigd om te dansen, om op die manier het CQ Centrum voor de Kunsten te promoten. Leuk!

We zijn eerst met z'n alles naar het CQ gegaan om daar nog even de dansen een keertje door te kunnen nemen. Dit ging eigenlijk best goed!
Alle spullen hadden we bij elkaar gezocht en toen zijn we richting de Grote Kerk gelopen, want daar moesten we optreden.
Het was wel slecht weer... Regen, regen en nog eens regen. Erg jammer voor zo'n groot evenement dat buiten is! Maar goed, wij zijn met opgeheven hoofd naar het centrum gelopen.
Eenmaal aangekomen natuurlijk meteen op zoek naar het podium en kijken hoe het eruit zag. Het was gelukkig wel overdekt. Daarentegen was het podium ERG klein. En dan met al die nattigheid en zanderigheid op het podium. Nee, geen beste eerste indruk. Maar...... we geven de moed niet op! Gauw de Grote Kerk binnen zodat we ons hier konden omkleden. Liep niet helemaal soepel, maar we hadden en plek voor onze spullen.

Toen ging Shirelle naar het podium en daar wat dingen regelen. Maar echt vrolijk waren we nog niet. Na een paar minuten ben ik samen met Talitha met Shirelle meegegaan om naar het podium te kijken en de mogelijkheden te bekijken. Nou die waren vrij beperkt. Geen geschikte dansvloer, nattigheid en modder, boxen op het podium en weinig ruimte. Tsja... wat doe je dan?! De vloer was we schoon/droog te krijgen dus dat was nog iets. Toen de rest op gehaald om een indruk te krijgen van hoeveel ruimte we hebben. Daarna weer naar binnen bij de Grote Kerk.
Er is besloten om toch te dansen, dus we zijn niet voor niet gekomen. Samen met Shirelle hebben we de choreografieën aangepast, zodat er niet op de grond gedanst hoefde te worden. Dat kon namelijk echt niet. Dus... oefenen, oefenen, oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Gelukkig hadden sommigen de muziek op de telefoon staan!



Daarna omkleden en gaan met die banaan, op hoop van zegen!
Natuurlijk moesten de kapsel even gecheckt en lippenstift worden opgesmeerd. Zo zag iedereen er picobello uit! En dan op naar het podium. Shirelle met theedoeken onder de voeten over het podium om het mooi droog en schoon te krijgen. Wij staan een beetje te verkleumen van de kou. Sokken en balletschoenen worden nat. En het wemelt van de jonge mensen in de meest bizarre kostuums. Hopen dat je de pasjes onthoud. Dat je niet uit balans raakt. Er voor zorgen dat je niemand voor z'n kop slaat tijdens het dansen. Rekening houden met het motto "slaan mag". Kortom...STRESS!! Maar het geeft ook wel een kick. Zulke barre omstandigheden (ja, overdrijven is ook een kunst) en dan toch presteren. Voor de mensen die het beste onder druk presteren was dit het moment! Dan is het zover. Voorzichtig het veel te kleine en stijle trapje op en voor het dappere publiek wat ondanks de regen toch is gekomen een spetterend optreden neerzetten. Ik heb voor cameravrouwen gezorgd en dus kun je nu ook thuis in alle rust genieten van dit optreden. (Helaas is Afscheid de eerst keer wel gefilmd, maar waren de instellingen heel raar gaan doen. Dus dat filmpje is mislukt :( Daarom van de eerste keer alleen Run the world.)


Toen waren we drastisch toe aan iets te eten en/of te drinken. Blij dat we dicht bij de Bakker Bart waren! Daar hebben we even een gepauzeerd en gekletst over het optreden.
We hebben even heerlijk gegeten en gekletst. Nadat iedereen was uitgegeten zijn we weer naar de Grote Kerk gegaan. Daar hebben we beide dansen nog een keer doorgenomen, zodat de dingen die veranderd zijn goed blijven hangen en we geen foutjes meer maken op het podium. Want als een dans veranderd wordt, is dat even wennen natuurlijk.

Niet veel later waren we weer aan de beurt om op te treden. Alle kleding/kostuums werden weer tevoorschijn gehaald en de lippenstift werd even bijgewerkt. Inmiddels was het DROOG geworden! Jeej! Dat geeft al direct een stukje positiviteit en vrolijkheid. Het publiek was voor dit tweede optreden ook gegroeid en dat danst ook veel leuker. Zie hier de filmpjes van de tweede keer optreden.



Nou, vergelijk de dans Run the world eens met elkaar, de eerste keer en tweede keer optreden. Dat is toch 100% verbetering?! We mogen trots zijn op ons zelf, want we hebben het toch maar weer geflikt.
De vakantie is nu dan echt begonnen! Geen dansen meer tot september. Gelukkig staat het eerst volgende optreden in september al weer gepland. Dan is namelijk de opening van het cultureel seizoen en dan zijn wij natuurlijk ook weer van de partij!

Voor nu probeer ik in de vakantie door te gaan met stukje. Tips, foto's, filmpjes enz. zijn van harte welkom! Stuur het naar: danspraat@gmail.com

Meer lezen over andere optredens, o.a. in de Muzeval? Kijk op de originele weblog:

Wordt ook lid van het YouTube-kanaal om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe filmpjes:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten